Translate

onsdag 6 november 2013

År 7 Fotouppgift




I dag såg vi en film som handlade om grundläggande fotokunskaper. I filmen pratade de bland annat om:

Eleverna har tidigare talat om etik och förhållningssätt kring fotografi och publicering av bilder på personer på olika sociala medier. Uppgiften anpassades eftersom bilderna ska presenteras här på bloggen. Temat är "Min skola" och inte personer/porträtt denna gång.

Eleverna fick en kort stund på sig att ge sig ut i skolan och med hjälp av sina iPads undersöka omgivningen genom fotografering. Deras uppgift var att försöka fånga några snabba bilder från skolan och dess omgivningar. Bilderna är redigerade i Be Funky (gratis app till iPad).












































3 kommentarer:

  1. Hej,
    Detta arbete ser jättespännande ut. Jag jobbar som bildlärare i åk 6-9 och tänke nu köra ett moment med foto. Vad är det för film som ni tittat på som rör de grundläggande inom foto. Hur har ni lagt upp uppgiften i övrigt? Jättebra med tips :-)

    SvaraRadera
  2. Hej Christina. Tack för din kommentar. Filmen vi såg är en film som finns i lärverktyget "På riktigt" som vår skola prenumererar på. Tyvärr är den inte möjlig att dela. Uppgiften var att fota 5 bilder på temat "Min skola". Eleverna skulle använda fågel-, grod- och normalperspektiv. De skulle dessutom visa i sina bilder vad de lärt sig om foto i filmen vi såg. De redigerade bilderna på gratisappen "Be Funky" finns även on line - gratis. //Linda

    SvaraRadera
  3. Här är uppgiften:
    http://bildblogga.blogspot.se/2013/11/ar-7-fotouppgift_15.html

    SvaraRadera

Kul om du vill kommentera vårt arbete på bloggen :)